Vaaraton rusketus edullisesti


Mitä tehdä, kun ei ole mahdollisuutta esimerkiksi matkustaa useasti tai asuu maassa, jossa on lyhyt kesä ja pitkä talvi, mutta haluaisi silti pysyä ruskettuneena? 
Kun olin nuorempi, minua ei kiinnostanut auringon alla makoilu. Mitä vanhemmaksi kuitenkin tulin, sitä enemmän auringonotto on alkanut kiinnostamaan ja nykyään siitä osaa jopa nauttia. Mutta kuinka turvallista on kesäisin makoilla joka päivä auringossa, vaikka käyttäisi aurinkovoiteita? Lisäksi on ihmisiä, jotka eivät vietä edes kesälomaa tai loma sijoittuu niille viikoille, jolloin aurinko päättää jäädä pilven taa. 

Viime kesänä, täytettyäni 18 vuotta, päätin testata solariumia. Olin vain 6 minuuttia, sillä muuten olisin palanut. Olenkin se basic vaaleaihoinen ja -hiuksinen suomalainen, joka polttaa ihonsa helposti auringossa, heh.

Vaikka kävin kerran kokeilemassa solkkua, niin en missään nimessä aijo mennä uudelleen ellei ole ihan pakko. Kokemus itsessään ei ollut pelottava tai ahdistava, sillä menin pystyssä olevaan kaappiin enkä vaaka-asennossa olevaan. Vain ajatus oman ihon terveydestä ja ihosyöpäriskistä sai minut ajattelemaan järkevästi, enkä siksi aijo käyttää rahaa jatkossa mihinkään tällaiseen. Toki harvat solarium käynnit eivät ole suureksi haitaksi, mutta tähänkin voi helposti jäädä koukkuun, jolloin syövän riski kasvaa kerta kerralta.



Otan edelleen aurinkoa silloin tällöin, mutta muutama kuukausi sitten yritin etsiä netistä ja kysellä kavereilta, onko olemassa itseruskettavaa, jonka hinta-laatu-suhde olisi hyvä. En mielelläni ostaisi kauhean kallista itseruskettavaa, vaikka laatu olisikin melko hyvä, sillä eivät nekään tuotteet kestä kuin maksimissaan viikon, yleensä muutaman päivän näkyvästi. Lopulta sain kuulla St. Moriz -itseruskettavasta, jota on myynnissä mm. moussena sekä voiteena ja kahdessa sävyssä: medium ja dark. Itse ostin St. Moriz - Tanning Mousse (Dark), joka maksoi Tanstoressa silloin 14-15€ plus muutaman euron toimituskulut. Enää tuotetta ei myydä tämän nimisenä vaan nykyisin sen löytää nimellä St. Moriz - Self Tanning Mousse Dark - itseruskettava vaahto ja se on hieman halvempi, 8,90€ + toimituskulut. Uskon tuotteen olevan sama, sillä en huomannut mitään eroa edelliseen, kun ostin uuden putellin Cocopandasta. Ainoa huomattava ero on vain hinta. Lisäksi ostin saman sarjan levityskintaan, joka maksoi 5€ ja mielestäni se on ihan okei. Varmasti kestävämpiäkin kintaita on, mutta näin aloittelijana kelpuutan sen!

Monet itseruskettavat, kuten myös St. Morizin tuotteet, joita olen käyttänyt, eivät sovellu kasvoille. Voi olla mahdollista, että joillekin niistä ei tule ylimääräisiä epäpuhtauksia kasvojen alueelle, mutta itselleni ainakin tuli paljon helpommin finnejä ja mustapäitä. Päätin tämän vuoksi ostaa kasvojani varten apteekista Aco Face Sun Kissed päivettävän kasvovoiteen, joka kestää noin muutaman päivän ja antaa luonnollisen, päivettyneen rusketuksen. Tuote toimii myös kosteusvoiteena ja sitä voi käyttää sekä meikin alla että ilman! Itse olen todella tyytyväinen siihen ja apteekin tuotteena luulisi sen olevan kasvojen iholle ystävällisempi vaihtoehto kuin vartalolle tarkoitetut itseruskettavat. Tuotteen kuvauksen mukaan, sen pitäisi sopia jokaiselle ihotyypille ja hintakaan ei ole kuin 12-13€, sillä se on hyvin riittoisaa, toimii sekä itseruskettavana että kosteutusvoiteena eli kaksi kärpästä yhdellä iskulla, ja tuoksukin on miellyttävä, raikkaan omenainen, joka pikkuhiljaa hälvenee kyllä pois. Mitä enemmän ja useammin sitä laittaa kasvoille, sitä tummemmaksi väri muuttuu. 
Voin lämpimästi suositella Acon tuotetta, sillä se todella takaa kauniin tasaisen rusketuksen! Myös St. Morizin tuotteet hinta-laatu-suhteen vuoksi ovat erittäin hyvä vaihtoehto, jos haluaa käyttää itseruskettavaa! Itse en ole kokeillut vielä muita itseruskettavia, sillä olen kokenut nämä sopiviksi juuri minulle. Lopputulos ei ole oranssi eikä epätasainen, kunhan muistaa kuoria ja kosteuttaa ihon ennen tuotteen laittamista. Ja mitä tulee oikean sävyn valitsemiseen, niin itse ostin heti sävyssä dark, koska haluan olla mahdollisimman ruskea, mutta kuitenkin luonnollisen näköinen. Luin muita arvosteluja kyseisestä tuotteesta ja on todettu, että oikeastaan sillä ei ole juurikaan väliä, valitseeko mediumin vai darkin, sillä väri ''sulautuu'' oman ihon väriin. Ainakin sävyssä dark karttaväri näyttää hyvinkin tummalta, mutta suihkun jälkeen karttaväri katoaa ja alta paljastuu iho, joka saa näyttämään etelänmatkalla käyneeltä :D Joillekin se saattaa olla ''liian tumma'', mutta ainakin itse pidän vähän tummemmasta sävystä, joka korostaa sinisiä silmiä ja vaaleaa tukkaa. ;)



(Kuvassa St. Moriz itseruskettavat uusi pakkaus [valkoinen] ja vanha pakkaus [ruskea], Acon Sun Kissed voide ja St. Morizin levityskinnas.)

(Kuvat ennen itserusketusta ja jälkeen tuotteiden käytön. Ensimmäisessä kuvassa pohjalla on vielä hieman edellistä rusketusta, sillä oikeasti olen paljon kalpeampi.)

Huom. Postaus ei ole maksettu mainos, vaan kaikki perustuu omaan kokemukseen!






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

GLORIA FASHION SHOW 2018

Kiirettä pitää

Tervetuloa blogiin!