Kirppislöytöjä

Helou! Tuli tossa viikon alussa idis lähteä Helsingin keskustaan metsästämään käytettyjen vaatteiden joukosta itselleni jotakin uutta. Pienenä kävin aika paljon kirppiksillä, lähinnä etsimässä leluja, mutta kuitenkin. Vanhemmiten en ole löytänyt oman tyylisiä vaatteita mistään muualta, kuin vaate- ja nettikaupoista ja siksi kirppareilla käynti ''shoppailun merkeissä'' on mulla jäänyt oikeastaan kokonaan pois. Täytettyäni 18, aloin kuitenkin pikkuhiljaa tykästymään vaatteisiin, jotka ovat enemmän aikuiseen makuun. Enää ei vaatekaappiin tule T-paitoja kliseisten quote tekstien kera!

Ekana kävin pyörähtämässä Sörkän Fidassa. Tykkäsin paikasta, koska siellä vaatteet oli ripustettu rekkeihin siististi värikoodeittain eli yhdessä kohtaa oli esimerkiksi punaista ja toisessa keltaista.
Itseäni tällä hetkellä viehättää perus mustan, harmaan ja valkoisen lisäksi pastellivärit. Löysinkin pastellinsinisen, kukkakuvioisen off shoulder -paidan, joka on tosi kiva ja kevyt lämpimille kesäpäiville! Paita on ehkä hieman isokokoinen, mutta tarkoituksena on asetella se housujen tai hameen sisälle, jotta helma olisi hieman ''pussilla''. Ois ollut siistiä löytää samankaltainen, mutta esimerkiksi musta paita valkoisilla pilkuilla tai toisinpäin. Ehkä ensi kerralla sitten! :)

Satuin löytämään myös farkkuhameen, joka maksoi vain 3€! Nyt parin vuoden aikana farkkuhameet ovat taas tulleet muotiin, joten tämä toi vähän päivitystä vaatekaappiini! Mutta nyt pohdinkin sitä, jättäisinkö hameenhelman alkuperäiseen muotoonsa vai leikkaisinko sen hieman ''risaisen'' näköiseksi? Hmm...
Sanoisin farkkuhameen olevan aika nappivalinta ostoskassiin, sillä kesällä se sopii sekä arkeen että juhlaan!

                                                             


Fida Sörnäinen (2,80€)


Fida Sörnäinen  (4,80€)

                 




                                         Hietsun kirppikseltä musta off shoulder (1€).


Muutama vuosi sitten kuulin ekan kerran Kaivarin Kanuunasta, joka on useiden bloggaajien sekä vloggaajien yksi suosikki kirpputoreista Helsingissä. Kanuunasta voi löytää sekä tavis- että merkkituotteita: itse löysin mm. Tiger Of Swedenin valkoisen kauluspaidan, jota voi käyttää esimerkiksi tärkeämmissä tilaisuuksissa jakun kanssa tai vaikkapa villapaidan alla rennompina syyspäivinä. Oma suosikkini on kuitenkin alla oleva raidallinen pusero.


                                                                     Kaivarin Kanuuna (10€)







Kaivarin Kanuuna (3€)


Kirpputorit ovat viisas valinta sekä myynti- että ostomielessä, sillä vaatteen myyjä voi esim. halutessaan saada hieman takaisin käyttämättömäksi jääneestä vaatteestaan sen sijaan, että heittäisi vielä hyvässä kunnossa olevan vaatekappaleen roskakoriin. Toki on myös mahdollista lahjoittaa vaatteita, jos ei usko saavansa niistä tarpeeksi takaisin tai muuten vaan haluaa tehdä hyvää. Ostajat taas haluavat saada hyväkuntoisen vaatteen mahdollisimman halvalla tai kohtuuhintaisena, joten kirppikset ovat siitä hyvä vaihtoehto. Yleensä kirpputoreilla myytävänä olevat vaatteet eivät ole sitä uusinta huutoa, mutta vanhat trendit tulevat aina takaisin ja se mummon vanha pusero voi vielä jonain päivänä kelvata jopa parikymppiselle naiselle. Kannattavampaa on siis kierrättää, kuin heittää hyviä vaatteita pois!





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

GLORIA FASHION SHOW 2018

Kiirettä pitää

Tervetuloa blogiin!